Wie ben ik?

Mijn naam is Jannie Hakman en sinds 2001 houd ik mij bezig met het vlechten met wilgentenen. Vanaf dat moment is de passie voor het vlechten ontstaan. Ik ben er mee begonnen omdat ik gevlochten manden altijd zo mooi vond. Op een gegeven moment dacht ik: 'Waarom ga je die mooie manden niet zelf maken?"

Ik heb veel verschillende workshops gevolgd om de technieken die er zijn onder de knie te krijgen. Er blijft echter nog steeds veel te leren. Ik volg dan ook met veel interesse de ontwikkelingen.

De eerste workshop die ik volgde, was in het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde. Dit was het maken van een kerstklok. Verder leerde ik manden vlechten in verschillende maten en vormen, rond, ovaal, rechthoek.

Ik geef graag mijn kennis en kunde door via de workshops. Sinds 2005 heb ik mijzelf bekwaamd in het vlechten van gaatjesmatten voor oude stoelen en maak ik producten op bestelling. Het vlechten van manden en andere producten van duurzaam natuurlijk materiaal, is iets dat ik een ieder kan aanraden. Het is leuk en rustgevend om te doen. Het is een oud ambacht dat de moeite waard is om door te geven. 

Opmerkingen

Thea

27.09.2020 12:31

Gisteren een prachtig vogelhuisje gemaakt. Dank Janny voor de fijne workshop.
Groet Thea.

Meest recente reacties

23.08 | 18:50

Een workshop kan gevolgd worden zonder dat u vlechtervaring heeft.

21.08 | 10:21

Wellicht heb ik belangstelling om deze cursus te volgen. Ik heb echter geen enkele ervaring met het vlechten. Is dat een bezwaar?

16.07 | 19:42

Eind september ga ik een re√ľnie organiseren met 6 deelnemende vrouwen. Het leek ons leuk om een middag te vlechten. Zou dat kunnen en wat zijn de kosten?

27.04 | 19:26

Goedendag,

Ik ben op zoek naar iemand die twee kinderstoeltjes opnieuw kan vlechten (zitting).

Groetnis, Thea Hoekstra.

Deel deze pagina