Producten

Bij Vlechterij Vinkenslag zijn verschillende producten te koop en zelf te maken. In de submenu's kun je lezen wat er allemaal mogelijk is. Er zijn manden, zie Manden en je kunt decoratief vlechten, zie Decoratief vlechten. Hieronder vind je meer informatie over de materialen die gebruikt worden voor deze producten. 

Het materiaal

De manden worden gemaakt van wilgentenen. De wilgentenen worden speciaal gekweekt in waterrijke gebieden met vruchtbare grond, grienden genaamd. Wilg is een mooi natuurlijk materiaal dat met eenvoudige gereedschappen kan worden bewerkt. Bij gebruik binnenshuis gaan de manden tientallen jaren mee. Ze slijten langzaam, alleen door het gebruik. Als de manden buiten worden neergezet zijn ze onderhevig aan het weer, maar zullen ze ook pas na een aantal jaren vergaan. 

Stoelen matten

Bij Vlechterij Vinkenslag kun je ook terecht voor stoelen matten. Ik ben bekwaam in het vlechten van gaatjesmatten voor oude stoelen. Een gaatjesmat wordt gevlochten met rotan scheentjes. De mat wordt opgebouwd uit 6 verschillende lagen vlechtwerk.

Meest recente reacties

23.08 | 18:50

Een workshop kan gevolgd worden zonder dat u vlechtervaring heeft.

21.08 | 10:21

Wellicht heb ik belangstelling om deze cursus te volgen. Ik heb echter geen enkele ervaring met het vlechten. Is dat een bezwaar?

16.07 | 19:42

Eind september ga ik een reünie organiseren met 6 deelnemende vrouwen. Het leek ons leuk om een middag te vlechten. Zou dat kunnen en wat zijn de kosten?

27.04 | 19:26

Goedendag,

Ik ben op zoek naar iemand die twee kinderstoeltjes opnieuw kan vlechten (zitting).

Groetnis, Thea Hoekstra.

Deel deze pagina