Manden

Bij Vlechterij Vinkenslag worden de manden gevlochten van wilg. Het is mogelijk om de manden precies op maat te vlechten. De gevlochten manden kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt  worden, bijvoorbeeld als mandje voor het schillen van aardappelen. Vroeger werd hier heel vaak een aparte schilmand voor gebruikt. Ook voor het bewaren van stofdoeken had men vroeger een speciaal mandje in de kast staan. Nu gebruik je dit soort mandjes bijvoorbeeld om noten van de notenboom te verzamelen. 

Vroeger werden manden ook gebruikt voor bepaalde hoeveelheden, bijvoorbeeld een halve of hele mud aardappelen. Als de mand dan gevuld was met aardappelen zat er precies de gewenste hoeveelheid in. De mand werd precies op maat gemaakt.

Tegenwoordig worden manden voor van alles en nog wat gebruikt. Het is niet meer belangrijk om een precieze hoeveelheid vast te stellen. Het maakt niet zoveel meer uit hoe groot de mand is, als hij maar mooi is. Elke mand kan naar eigen wens gevlochten worden.

Hieronder een aantal voorbeelden. Voor meer informatie over, het bestellen of aanvragen van manden kunt u surfen naar onze contactpagina, zie Contact

Deel deze pagina