Manden

Bij Vlechterij Vinkenslag worden de manden gevlochten van wilg. Het is mogelijk om de manden precies op maat te vlechten. De gevlochten manden kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt  worden, bijvoorbeeld als mandje voor het schillen van aardappelen. Vroeger werd hier heel vaak een aparte schilmand voor gebruikt. Ook voor het bewaren van stofdoeken had men vroeger een speciaal mandje in de kast staan. Nu gebruik je dit soort mandjes bijvoorbeeld om noten van de notenboom te verzamelen. 

Vroeger werden manden ook gebruikt voor bepaalde hoeveelheden, bijvoorbeeld een halve of hele mud aardappelen. Als de mand dan gevuld was met aardappelen zat er precies de gewenste hoeveelheid in. De mand werd precies op maat gemaakt.

Tegenwoordig worden manden voor van alles en nog wat gebruikt. Het is niet meer belangrijk om een precieze hoeveelheid vast te stellen. Het maakt niet zoveel meer uit hoe groot de mand is, als hij maar mooi is. Elke mand kan naar eigen wens gevlochten worden.

Hieronder een aantal voorbeelden. Voor meer informatie over, het bestellen of aanvragen van manden kunt u surfen naar onze contactpagina, zie Contact

Opmerkingen

Sjoerd Cuperus

21.08.2022 10:21

Wellicht heb ik belangstelling om deze cursus te volgen. Ik heb echter geen enkele ervaring met het vlechten. Is dat een bezwaar?

Meest recente reacties

23.08 | 18:50

Een workshop kan gevolgd worden zonder dat u vlechtervaring heeft.

21.08 | 10:21

Wellicht heb ik belangstelling om deze cursus te volgen. Ik heb echter geen enkele ervaring met het vlechten. Is dat een bezwaar?

16.07 | 19:42

Eind september ga ik een reünie organiseren met 6 deelnemende vrouwen. Het leek ons leuk om een middag te vlechten. Zou dat kunnen en wat zijn de kosten?

27.04 | 19:26

Goedendag,

Ik ben op zoek naar iemand die twee kinderstoeltjes opnieuw kan vlechten (zitting).

Groetnis, Thea Hoekstra.

Deel deze pagina